Monday, January 9, 2012

Ajast maas

Olen küll täiega ajast maha jäänud ja hoopis muud mõtted on peas, aga üritades natukenegi kronoloogilist joont hoida, siis esialgu natuke detsembri alguse protestidest.

Siinkohal on tegemist selle esimese pärispäris suure protestiga, kuhu minnes oli kerge  hirm südames, saatkonna number välja otsitud ja Bolshoi Gorodis (Moskva tasuta ajaleht, üks neist mittekallutatutest) kirja pandud a la "protestija ellujäämisõpetus" (kus rõhutati rahumeelseks jäämist, soojasid riideid ja enda õiguste teadmist) läbi loetud. Passi asemel oli küll spravka, sest et viisat pikendati ikka veel... Meeles nende inimeste hulk, kes kõik ettevaatlikusele manitsesid ja ligi hiilimas mõtted vene riigiorganite ettearvamatutest reaktsioonidest...
Ja siis: protest nagu laulupidu. Hirm hajus inimeste hulka ja rahumeelsust nähes. (arvandmed varieeruvad nagu alati, erinevad allikad väidavad 25 000 kuni 100 000, ise arvan et sada tuhat päris küll ei olnud, aga sinna lähedale vast. Ja rahumeelsusest niipalju, et natsistid (sest et sinna kogunes absoluutselt igasuguseid inimesi) hakkasid lippu põletama ja neid lihtsalt ignoreeriti). Ja lõpus olevat lavale astunud politsei ja teatanud, et ta on rahvaga ("u-raa, politsija s narodom!"). Ühiskonna hirm on vähenemas.

 Inimesed puude otsas. Peaasi, et jõuaks kuhugi, kust on ülevaade. Meil isegi õnnestus.

 Ja lilled!

Politsija, politsija, politsija ja tõkked



Konrastid, kontrastid








No comments:

Post a Comment